Witam. Nie mam pojęcia jaka to jest roslinka ,mial to byc HM ale rosnie co widac , glosia tez nie wiem czy to jest ,liscie na na krzyż , i początki pędów mi się nie podobają. Proszę poradzcie. I czy jak to jest glosia to ona kiedys sie zacznie plezc? Mogę to przycinac na wysokosci 2-3 cm aby zrobic jako tako ladny dywan?
amelia
Wysłany: 2010-02-10, 21:54
W moim akwarium zakwitła właśnie po paru latach od kupienia roślinka. Szukałam jej nazwy, ale niestety nie mogę znaleźć. To najwyraźniejsze zdjęcie, u mnie na kompie wyglada to lepiej. Ma nisko osadzone, okrągłe liscie. Kwiat przypomina troche kalię. Może ktoś wie, co to jest?
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 59 razy Wiek: 18 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1539 Skąd: Okocim
Wysłany: 2010-02-14, 20:00
matrix82 napisał/a:
Witam. Nie mam pojęcia jaka to jest roslinka ,mial to byc HM ale rosnie co widac , glosia tez nie wiem czy to jest ,liscie na na krzyż , i początki pędów mi się nie podobają. Proszę poradzcie. I czy jak to jest glosia to ona kiedys sie zacznie plezc? Mogę to przycinac na wysokosci 2-3 cm aby zrobic jako tako ladny dywan?
Może micranthemum umbrosum?
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Hmm moze ktos wpadnie na pomysl co to jest? Dostalem to w zoologu mialo to byc glossia lub HM koles zemna sie klucil ze to te rosliny napewno ,były one do siebie bardzo podobne !! Myslalem ze to hodowla emersyjna i w akwarium będzie roslo ,ale nieprzypominalo to ani HM ani glossi pare sadzonek posadzilem w emersie ,jak myslicie co to moze byc?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.