Wysłany: 2009-11-03, 21:39 czy mozna przeswietlic akwarium?
Słuchajcie czy można prześwietlić akwarium? mam na myśli czy można dać za mocne oświetlenie na dane akwarium bo wiem ze muszę wzmocnić moje oświetlenie ale np walne sobie dwie po 80wat;P do tego co juz mam
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 59 razy Wiek: 18 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1539 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-11-03, 21:43
Nie da się jednak od pewnych wartości większe oświetlenie nie powoduje większych korzyści. Więcej światła to szybsza przemiana materii roślin, szybszy wzrost a co za tym idzie większe zapotrzebowanie na CO2 i nawozy.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
nie nawoziłem jeszcze swoich roślin, ze względu na to ze nie potrzebowały tego, oraz z racji zbyt dużych kosztów, ale myślę ze w najbliższej przyszłości gdy już dołożę kolejne T5 do oświetlenia będę startował z nawożeniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.