witam wszystkich
zastanawiam się nad założeniem akwarium.czytałam, że na początek najlepsze jest jak największe, ale niestety mam miejsce na max 45l.chciałabym się dowiedzieć jaki osprzęt w miarę przystępnej cenie polecacie do tego typu akwarium.czytałam również, że lepiej kupić filtr kaskadowy niż wewnętrzny.co sądzicie o tych
Filtr kaskadowy zajmuje miejsce poza akwarium, przy szybie. jeśli będziesz miała pokrywę do akwarium z oświetleniem to nie będzie jak tego filtra zamontowac, chyba że chcesz sie bawic w przerabianie pokrywy. Polecam wewnętrzny filtr. Natomiast grzałkę: http://www.akwaria.net/Pr...rmy-ROBIZOO-50l
Pojemność:: 200l i 10l;P
Imię: bernadetta Pomogła: 29 razy Wiek: 21 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 723 Skąd: Łask
Wysłany: 2010-02-04, 17:45
Mam pytanie:
Czy kupujesz standardowe akwa z pokrywą?
Czy robisz sama pokrywę?
http://allegro.pl/item904..._h.html#gallery
to jest badziew. Możesz go używac tylko jako filtr mechaniczny, do usuwania zmętnień na poczatku pracy zbiornika.
Potem jak masz jakieś rybki czy nawet krewetki tylko, nie da rady. Nie ma regulacji przepływu-->co jest bardzo ważne.
_________________ Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
;*K....:*
Nie ma czegoś takiego jak glonojad-TYLKO ZBROJNIKI
Nie ma gubików czy głupików są gupiki.
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
Pojemność:: 200l i 10l;P
Imię: bernadetta Pomogła: 29 razy Wiek: 21 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 723 Skąd: Łask
Wysłany: 2010-02-04, 19:47
Jeśli chcesz się bawić w docinanie pokrywy to ta kaskada jest ok:)
_________________ Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
;*K....:*
Nie ma czegoś takiego jak glonojad-TYLKO ZBROJNIKI
Nie ma gubików czy głupików są gupiki.
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.