Pojemność:: 360 l ,210 l,91l cube, 5l
Imię: Artur Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 105 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-21, 00:33 Pokarm w zawiesinie dla narybku
Czy ktos probowal pokarm dla narybku JBL Nobilfluid artemia? Jesto gesta zawiesina z zawartoscia artemi ok.10%. Proboje wykarmic narybek gurami hodowla artemi w trakcie ale poszukuje czegos mniejszego.Pozdrawiam
Pojemność:: 240, 43
Imię: Marcin Pomógł: 275 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 3593 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-21, 09:25
Swoje gurami w pierwszych dwóch tygodniach karmiłem zawiesiną żółtka. W porównaniu z innymi, gotowymi produktami przeżywalność narybku na żółtku była największa.
Trzeba tylko uważać z podawaniem tego oraz często podmieniać wodę, co w akwarium z narybkiem nie jest proste.
Na początku życia takich maluchów ważna jest częstotliwość podawania. Najwięcej przeżyło, gdy pokarm podawałem co 2-3 godziny w małych ilościach (przez pierwsze kilka dni) nawet w nocy. To jest bardzo ważne.
Po dwóch-trzech tygodniach podawałem artemię 4-5 razy dziennie.
Po 5 tygodniach doszedł do tego mrożony cyklop.
Przy takim karmieniu najwięcej młodych wychowałem. Z jednego tarła było ich ponad 200 sztuk.
Pozdrawiam.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.